Foto: matavarecha
Chrumkavá čalamáda ....
Postup
-
1
Všetko nakrájame na rezance. Všetko spolu zmiešame a necháme 24 h stáť. Potom plniť do pohárov no nesterilizujeme.
- 2
Všetko nakrájame na rezance
- 3
ocot, cukor, deko, BORKÉN (konzervačný prípravok - dvojsiričitan draselný) zmiešame
- 4
všetko spolu zmiešame a necháme odstáť 24 hod
- 5
naplníme no nenatlačíme moc do fliaš, zatvoríme a hotovo
- 6
BORKÉN dostať v záhradkárskych potrebách
- 2
Výborný recept ako poslednú úrodu naložiť do pohárov. V čalamáde sa stratí všetko. Ako to máš pekne nastrúhané na jemno. Idem si ťa uložiť, lebo hoci som to roky robila, s Bokrénom som to nerobila iba s Dekom alebo Zelkom.
varecha.pravda.sk/recepty/vyborna-calamada-fotorecept/859...
Nemusí byť v chladničke a vydrží aj rok, vraj.
borkén je siričitan, to by bolo ešte ako tak. ale DEKO?- to je škodlivá zdraviu www.akcniceny.cz/ecka-v-potravinach/e210-kyselina-benzoo...
takže celý recept nanič !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!